Feb 12
12 Februari 2019

Digitalisering inom fordonsindustrin – DAG 1

På västkusten har vi genomfört digitaliseringskurser riktade mot fordonsindustrin som varit både framgångsrika och fulltecknade. Det är ett lyckat koncept som vi nu vill sprida vidare, där FKG tillsammans med RISE IVF baserar upplägget på resultat från Produktion2030s digitaliseringsprojekt. Hur ska du som leverantör tänka för att inte hamna på efterkälken?

– Det viktigaste är inte VAD du gör, utan ATT du gör, säger Peter Bryntesson, senior rådgivare och projektledare på FKG. Det viktigaste är att ditt företag påbörjar digitaliseringsresan nu och kursen visar både på varför och hur det kan gå till.

Därför tar vi konceptet vidare till östkusten och anordnar en kurs i Södertälje. Den ger dig inte bara information och inspiration kring digitaliseringens möjligheter, utan visar även på det stöd som innovationssystemet kan erbjuda. Med kursen ”Digitalisering inom fordonsindustrin” kommer du inte bara in på digitaliseringsspåret, vid kursavslut har du också identifierat ett nästa steg för din egen verksamhet!

12 februari, Kurstillfälle 1, Södertälje området

I första kurstillfället så tittar vi på det större planet. Mega trenderna i fordonsindustrin, digitalisering i ett vidare perspektiv, och introduktion till innovationssystemet.

12 Mars, Kurstillfälle 2, Södertälje området

Nu går vi in djupare i avslutande och pågående digitaliseringsprojekt. Du får det absolut senaste inom digitalisering inom produktion och träffa flera experter inom området. Vi går djupare inom hur det kan se ut på Ert företag

10 april, Kurstillfälle 3, Scania i Södertälje

Sista kurstillfället så besöker vi Scania och tittar på olika praktiska exempel som finns.

Ett mer detaljerat program kommer att finnas tillgängligt här och på RISE IVF inom kort men för mer info kontakta peter.bryntesson@fkg.se. Ni kan givetvis anmäla ert intresse redan nu.

 

Tid: 08:30 - 15:30

Program