Mar 04
04 Mars 2019 - 08 Mars 2019

Go Global Mexiko – Nu kör vi vecka 10 (2019)

go_global_logo

OBS Nytt uppdaterat program. Se bifogad fil.

Mexico har en produktion på över 3 m motorfordon.  80% exporteras varav hälften till USA. konkurrensfördelarna är låga löner, förmånliga handelsavtal med ett 40-tal länder och en välutvecklad underleverantörsindustri med en omsättning på över 80 B USD. 71% av insatsvarorna importeras vilket innebär goda affärs- och investeringsmöjligheter.  De flesta av gapen i underleverantörskedjan motsvarar väl produkter, tjänster och kompetens som finns i den svenska fordonskomponentindustrin.

Vår första GO GLOBAL-resa till Mexiko genomfördes i februari 2015. Sedan dess har delvis förutsättningarna ändrats, dels genom etableringen av Volvo Cars i South Carolina och dels genom valet av Donald Trump till USAs president. Den mexikanska fordonsindustrin är starkt beroende av NAFTA som nu är omförhandlat sedan november 2018. Samtidigt är banden så starka och integrationen så stor mellan mexikansk och amerikansk bilindustri att eventuella förändringar bara kan ske gradvis. Vår systerorganisation i Mexiko – INA – bedömer att inga större förändringar kommer att ske.  Vårt besök syftar till att få information genom direkta kontakter med potentiella kunder och eventuella samarbetspartners och att identifiera affärsmöjligheter.

Vi samarbetar med Mexikos Ambassad i Sverige för att ställa samman ett intressant program. Det blir som tidigare Go Global att vi samlas på söndagskvällen för att gå igenom programmet och avslutar på fredagen veckan därpå.

Ni som deltagare betalar enbart flygresor plus hotell och projektet står för all planering och besök.

Anmäl er till info@fkg.se eller ring Peter Bryntesson 0709 66 67 08 för mer information.

 

 

Tid: Vecka 10, 2019

Program