Sep 18
18 September 2018

Workshop inom automation av materialhantering

Här kommer information om 1 ev 2 tänkta FFI- projekt. Tanken är att under hösten skall ansökan utformas och sändas in till FFI (Fordonsstrategisk Forskning och Innovation).

Bakom tankarna och beskrivningen i bilagorna ligger förutom Chalmers, Volvo Cars, Scania och AB Volvo.  Intresse har också visats från Cejn, Väderstad, Flexlink, DB Schenker och ABB.

Vi skulle gärna vilja ha med några ytterligare företag från leverantörsledet och inbjuder till en workshop om detta. Där får ni möjlighet att få ytterligare information om projektet(en), samtidigt som ni naturligtvis får ge er syn på det.

Vi arrangerar nu en tvådelad workshop i Göteborg den 18 september mellan kl. 08:30 – 12:00  Den första halvan av workshopen kommer att fokusera på interna transporter och den andra på plockprocesser. Tanken är att gemensamt diskutera exakt fokus och även upplägg inom respektive område, för att på detta sätt förbereda projektansökan. Efter workshopen är det naturligtvis fritt för er att bestämma om ni vill vara med i projektansökan (och därmed projekt) eller kanske ingå i en referensgrupp.

Bakgrund

Sedan hösten 2016 drevs ett forskningsprojekt med fokus på automation i materialhantering (AKTA: Automation of Kitting, Transport, and Assembly) där flera av er är aktiva. Projektet avslutas vid årsskiftet 2018/2019 och vår ambition är att starta ett (eller ev. två) projekt som kan ta vid där det befintliga slutar. Tanken är att initiera ett projekt med två tydliga delspår, alternativt två separata projekt, där det ena fokuserar på tillämpning av automation i interna transporter och det andra på tillämpning av automation i plockprocesser

Har ni frågor så hör av er till Leif Ohlsson FKG 0705-834333 eller Robin Hansson Chalmers 0708-41 93 38.

Anmälan via mail till robin.hanson@chalmers.se

Web: http://www.chalmers.se/en/departments/tme/organisation/supply-and-operations-management/

Visiting address: Vera Sandbergs Allé 8

Tid: 8:30-12:00