Uppskattat nätverkande på Subcontractor

FKG:s kvinnliga nätverk samlades återigen på underleverantörsmässan Elmia Subcontractor i Jönköping den 13-16 november. Precis som i fjol arrangerade SINF och FKG:s kvinnliga nätverk en gemensam träff, där deltagarna hade chans att nätverka samt lyssna till två intressanta inspirationsföreläsningar.

FKG var som vanligt på plats under Elmia Subcontractor och för fjärde året i rad arrangerade ”Kvinnan i Leverantörsindustrin” en träff för nätverket.

– Det var fullsatt och mycket uppskattat. Förutom gemensam mingelmiddag och tid för nätverkande så hade vi även bjudit in två väldigt intressanta inspirationstalare, säger Gabriella Banehag.

Först ut var Mia Gyllenhammar, VD och ägare av Dreisen AB, som talade om hur man skapar en inkluderande arbetsplats. Hon är dessutom årets Ambassadör för Elmia Subcontractor 2018.

– Det handlade mycket ommänniskosyn och företagskultur samt hur man gör i praktiken för att hantera utmaningarna och skapa affärsnytta genom mångfald. 

Mia är född i Sydkorea, adopterad av svenska föräldrar och uppvuxen i Belgien. Hennes bolaget Dreisen arbetar med metallfogning genom lödning och har nio anställda från sju olika länder. Dreisen jobbar med multinationella företag som ABB, Volvo och Husqvarna, både som underleverantör, lödexpert och konstruktionskonsult där Mia föreläser och utbildar en hel del.

Den andra talaren var Charlotte Kalin, som har startat den digitala internationella konsultplattformen Sweden on the Go som inspiration för kvinnors internationella företagande.

– Hon har stor erfarenhet av att arbeta som kvinna i olika länder och det var otroligt spännande att få ta del av hennes berättelser och lärdomar. Hon berättade om hur det är att vara kvinna och driva företag i Afrika, Irak eller Pakistan samt hur man som kvinna i Sverige hittar den expertis och det stöd man behöver för att expandera internationellt, säger Gabriella Banehag.

Charlotte har en lång erfarenhet av att arbeta med handel och internationella frågor i olika partnerskap och samarbeten i USA, EU och utvecklingsvärlden. Hon är också grundare och VD för Make Trade som de senaste fem åren har jobbat för att stärka kvinnors internationella företagande i Sverige och ett flertal utvecklingsländer. Hon är dessutom aktiv i International Women Entrepreneurial Challenge som är ett globalt nätverk för framgångsrika företagskvinnor i ägarledda företag.

– Deltagarna i det kvinnliga nätverket tyckte också att det var intressant att vara på plats på

Elmia Subcontractor som en stark position som kommersiell och kontaktskapande mötesplats för underleverantörsindustrin och dess kunder. Mässan har cirka 15 000 besökare, 1 100 utställare varav 30 procent utländska.

Årets tema var ”Business unusual”, vilket samlade programpunkter och temautställningar kring industriell digitalisering, teknikintensiva start-ups, nya expansiva marknader och industrisektorer som aero och space samt nya teknologier.

Missa inte nästa träff!

Vid nästa nätverksträff blir det premiär för Kvinna i Industrin – nätverket för kvinnor i ledande positioner inom industrin i Mälardalen och som en del av projekt Transmission.

Träffen hålls på ReTuna Återbruksgalleria i Eskilstuna den 24 januari 2019 klockan 12.30-16.00 och inleds med en gemensam lunch. Därefter ges ett nytt tillfälle att lyssna på Mia Gyllenhammars inspirationsföreläsning om hur man skapar en inkluderande arbetsplats.

Anmäl dig här senast den 21 januari 2019.